De turnjongens van RSO, die actief waren in Stiens.
De turnjongens van RSO, die actief waren in Stiens. Foto: Marianne de Boer.

Turnmedailles voor RSO en DGC

STIENS - Zaterdag vond de eerste wedstrijd van de competitie herenturnen plaats in Stiens. Er werd geturnd op zes toestellen: brug, rek, vloer, sprong, voltige en ringen. De zes jongens van gymnastiekvereniging RSO uit Oudega namen drie medailles mee naar huis.

Riemer Mulder turnde op alle toestellen een nette wedstrijd en werd tweede bij de jeugd. Harmjan Wijmenga (pupillen) is derde geworden op voltige en brug. In de laatste ronde mocht Duco de Boer een medaille in ontvangst nemen voor de derde plaats en Roel Wijmenga voor de tweede plaats bij de instappers. Tjobie de Groot en Jelke Mulder turnden hun allereerste wedstrijd. Rekstok en brug waren hun beste onderdelen. Op de foto bovenste rij: Roel Wijmenga, Harmjan Wijmenga, Riemer Mulder. Onderste rij: Tjobie de Groot, Duco de Boer en Jelke Mulder.

De jongens en meiden van DGC uit Drachten waren actief op verschillende wedstrijden. De jongens in Stiens en de meiden in Joure. Zaterdag werd er een zilveren medaille gewonnen door Daisy Jane Han van der Spoel in de categorie jeugd niveau F. Sarah Veenstra nam de bronzen medaille in ontvangst bij junioren niveau E. Bij de familie Veenstra was het dubbel feest, want broer Lukas won in Stiens een medaille voor de vierde plaats. In Stiens was er voor Hylke Woudwijk ook nog brons. Zondag mocht Vera Smit een zilveren medaille in ontvangst nemen in senior C.