Elise de Boer van GVV Feanwâlden werd Fries kampioen jazzdans.
Elise de Boer van GVV Feanwâlden werd Fries kampioen jazzdans. Foto: André Kroon

Friese jazzdanstitels voor regioclubs in Lemmer

LEMMER - Zaterdag was het Open Friese Kampioenschap jazz dans. Verschillende regionale verenigingen namen hieraan deel. GVV Feanwâlden, V en V Garyp, SV Dwarres en HSV Hardegarijp wonnen hier titels. Ook werden door de deelnemende verenigingen veel tweede en derde prijzen behaald.

Karlijn de Jong van GVV Feanwâlden mag zich Fries kampioen noemen. Elise de Boer heeft in de categorie 15-17 jaar B-niveau ook de titel Fries kampioen behaald. In de leeftijdscategorie 13-16 jaar werd de jazzgroep van GVV Fries kampioen.

V en V Garijp

Anouk de Haan en Ylse Fekkes van V en V Garyp zijn de nieuwe Friese kampioenen jazz Individueel 2020. Bij de 13-14-jarigen op B-niveau ging de titel naar Anouk de Haan. Met een puntentotaal van 15,70 sleepte ze de gouden medaille in de wacht. Bij de meisjes 9-10 jaar op A-niveau ging de Friese titel naar Ylse Fekkes. Zij danste 21,53 bij elkaar en won een gouden medaille.

SV Dwarres

Namens S.V. Dwarres uit de Trynwâlden won In de categorie 18+ B-niveau Marrit Stielstra de eerste prijs. In de categorie 18+ A-niveau won Lysanne Deinum de gouden medaille. Ook Marrit en Lysanne mogen zich een jaar lang Fries kampioen noemen.

HSV Hardegarijp

Wietske Wierda van HSV Hardegarijp won in de categorie 11-12 jaar, A-niveau een gouden medaille en werd ook Fries kampioen.