Quick'21/V&V wint van hekkensluiter Apeldoorn

HURDEGARYP - Na een valse start van 2020 (tweemaal verlies), was het voor de korfballers van Quick'21/V en V uit Oudega en Garyp zaak om zaterdag de volle buit te pakken tegen hekkensluiter Apeldoorn. Bij winst kon de ploeg van trainer Nico Kraan de hete adem van de laagvliegers in ieder geval voor even van zich afschudden en dat slaagde.

In een goedgevulde sporthal De Hege Fiif nam Apeldoorn brutaal de leiding, waarmee de gasten lieten zien dat ze maar voor één ding naar Hurdegaryp waren gekomen. Quick'21/V&V gebruikte deze achterstand als een soort 'wake-up call', want binnen 'no time' stond men op een 6-2 voorsprong. Deze royale voorsprong kon echter niet worden uitgebreid, want Apeldoorn bleef profiteren van de foutjes in de verdediging. Dit resulteerde in een spannende eerste helft, waarin geen van beide ploegen echt uitblonk. Ruststand: 11-9. Ook in de tweede helft kon Quick'21/V&V niet echt loskomen van Apeldoorn.

Het bleef stuivertje wisselen, totdat Miranda Veenstra, Teije Blauw en Gewold Hylkema het verschil op vijf doelpunten zetten. Het verzet van Apeldoorn was gebroken en de thuisploeg kon de wedstrijd rustig uitspelen, zonder echt in gevaar te komen. Einduitslag 27-22. Zaterdag wacht de relatief vroege uitwedstrijd tegen De Parabool in Groningen om 12.00 uur.