Marcel Goosen en kok Tjalling van Van der Valk kwamen de leerlingen van de basisscholen in Hurdegaryp uitleg geven.
Marcel Goosen en kok Tjalling van Van der Valk kwamen de leerlingen van de basisscholen in Hurdegaryp uitleg geven. Foto: Ingezonden

Kidsmenu 2.0 ontstaat bij samenwerking Van der Valk en basisscholen Hurdegaryp

HURDEGARYP - De kinderen van de basisscholen uit Hurdegaryp worden door Van der Valk uitgedaagd om een gezond menu te bedenken voor de kindermenukaart van het restaurant.

Het initiatief ontstond tussen Marcel Goosen (van der Valk) en Albert Paauw (directeur OBS Hurdegaryp). Lokale samenwerking met bedrijven in de omgeving is van grote meerwaarde voor de kinderen. Dit is dan ook de reden dat de kinderen uit groep 7/8 van beide basisscholen meedoen aan dit project.

Gezonde voeding is een belangrijk thema in de huidige maatschappij. Ook op scholen wordt hier rekening mee gehouden. Initiatieven als schoolfruit en smaaklessen worden al veelal uitgevoerd. Ook restaurants zijn zich steeds meer bewust van gezonde voeding. Toch staan er bij veel restaurants ongezonde gerechten op de kindermenukaart, zoals patat, kipnuggets en frikadellen. Om hier aandacht aan te geven, ontstond de samenwerking tussen het restaurant en de basisscholen.

Marcel Goosen en kok Tjalling van Van der Valk hebben de kinderen uitleg gegeven over dit project: "Bedenk een gezond hoofdgerecht dat redelijk snel te maken is." Uit alle gerechten worden er vier geselecteerd. De kinderen van de geselecteerde gerechten gaan op maandag 10 februari hun gerecht maken in de keuken bij Van der Valk in Hurdegaryp. Vervolgens zal een vakjury de gerechten beoordelen op smaak en opmaak. Het winnende gerecht komt op de menukaart, waar het minimaal vijf maanden verkrijgbaar zal zijn.