Ook in Buitenpost informatieavond

BUITENPOST - In De Schakel is op woensdag 19 februari vanaf 20.00 uur een informatieavond over het thema 'Orgaandonatie', georganiseerd door de ambtsgroep Vorming, Toerusting en Gemeenteopbouw.

Ds. Jan Glas, predikant van de Protestantse Gemeente van Kootstertille & Twijzel ('De Oerdracht') behandelt dit onderwerp met de aanwezigen.

Op 1 juli 2020 zal de nieuwe Donorwet in werking treden. U hebt daarover enige tijd geleden al een informatiefolder in uw brievenbus gekregen. Iedere inwoner van Nederland van 18 jaar en ouder zal een keuze moeten maken en invullen of hij/zij na overlijden wel of geen organen of weefsel (zoals een nier, longen of huid) wil afstaan aan patiƫnten die daarmee geholpen kunnen worden.

Voorstanders van de nieuwe Donorwet en vooral de mensen die al lang en met smart op een orgaandonatie wachten, juichen deze ontwikkeling toe.

Bij mensen die (nog) een keuze moeten maken of zij na hun overlijden organen of weefsel willen afstaan, kunnen vragen en aarzelingen bestaan: "Welke ethische aspecten en gevoelens leven er bij mijzelf en bij de geliefden om mij heen? Speelt mijn geloof daarbij een rol? Kan de Bijbel ons behulpzaam zijn bij het nadenken over dit onderwerp?" Over deze vragen wil ds. Glas graag met de aanwezigen van gedachten wisselen.