V.l.n.r. Elisabeth Smit, Henriet Seinen, Richard Smit en Froukje Smit (oprichtster Smit Optiek).
V.l.n.r. Elisabeth Smit, Henriet Seinen, Richard Smit en Froukje Smit (oprichtster Smit Optiek). Foto: Ingezonden

Cheque Smit Optiek voor Red een Kind

DRACHTEN - Donderdag 22 januari 2020, precies een jaar na het vijftigjarig jubileum van Smit Optiek in Drachten, is de opbrengst van de actie 'een dierbaar cadeau' overhandigd aan Henriet Seinen van Stichting 'Red een Kind'.

De totale opbrengst van de actie, bestaande uit koeien, geiten en kippen, is uitgekomen op een bedrag van € 15.000,00. "In het kader van deze actie werden vele klanten verblijd met twee kippen, een geit of een koe. Geen zorgen, zij hoeven niet zelf voor de veestapel te zorgen. Dat doen gezinnen uit Afrika voor hen. Met dit cadeau steunen wij stichting 'Red een Kind'."

Een dier kopen kan een gezin vaak niet alleen, maar met deze hulp wel. Na verloop van tijd bouwt elk gezin verder aan een eigen veestapel. Deze gift betekent dus veel meer dan die kippen, geit of koe: kennis over vee en landbouw, meer inkomen, gezonder eten en daardoor een gelukkig gezin.

Zo'n dierbaar cadeau maakt een groot verschil voor een gezin in Afrika. Een gezond begin van iedere dag dankzij melk van je eigen geit of eieren van je kip. Dat is van grote waarde! Met een volle maag gaat leren op school of werken op het land veel beter. In zelfhulpgroepen leren ouders van alles over het houden van vee en kunnen ze samen sparen en lenen om de veestapel uit te breiden. Meer dieren betekent meer en gezonder eten voor de kinderen en gezinnen in het dorp. In Ethiopië en andere Afrikaanse landen helpt Red een Kind gezinnen om een beter bestaan op te bouwen. Bijvoorbeeld door trainingen te geven over veeteelt en landbouw. De opbrengst van de actie van Smit Optiek komt hieraan ten goede.