De harmonica staat centraal bij de 'Loekpoedels' tijdens de 
harmonicadag in Surhuisterveen.
De harmonica staat centraal bij de 'Loekpoedels' tijdens de harmonicadag in Surhuisterveen. Foto: Ingezonden

Harmonicadag van 'de Loekpoedels'

SURHUISTERVEEN - De dertiende harmonicadag van de 'Loekpoedels' wordt gehouden in gebouw de Lantearne in Surhuisterveen op zaterdag 8 februari.

Het is vanzelfsprekend dat er 's middags - het grote succes van voorgaande jaren – weer workshops worden gegeven. Dat grote succes is ook te danken aan met name Dieter Holmersma uit Leek en Folina Boonstra uit Opeinde, die er elk jaar iets bijzonders van maken, waardoor het onvergetelijk wordt. De Steier-spelers krijgen les van Dieter en assistente Renate van Laar uit Hardenberg. Hij is befaamd om zijn spel op de Steier en zijn bijzondere manier van lesgeven. Hij heeft een Steirische harmonicaworkshop voor beginners en een voor gevorderde spelers.

De workshops zijn van circa 14.30 tot 17.45 uur. Kosten € 25,00 per persoon, respectievelijk 10 tot 15 personen per workshop. Zoals altijd, zijn er meer aanmeldingen, dan komen er meer docenten.

Vanaf 19.30 uur is het vrij spelen op het podium in de grote zaal. Geef u tijdig op voor een optreden in de Grote zaal bij Geert Jan Douma, zodat de organisatoren een mooi programma kunnen samenstellen uit de aanmeldingen die ze gekregen hebben. Net als voorgaande jaren zullen er veel spelers te horen zijn op trek(zak)(harmonica), Steirische harmonica en accordeon. Vrij spelen voor alle harmonica- en accordeonspelers in de bijzalen, hal en de blauwe zaal. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

Opgeven en inlichtingen bij Pieter van der Veen, tel. 0512-352004, het emailadres is:
veen-139@hotmail.nl). of kijk op de website www.loekpoedels.nl