Uitvaartverzorgster Iepie Lindeboom-Hospes.
Uitvaartverzorgster Iepie Lindeboom-Hospes. Foto: Ingezonden

Lezing 6 februari Marieke Henselmans

DRACHTEN - Vanuit het oogpunt ´Uitvaart hoeft niet duur te zijn´ en het feit dat veel mensen na afloop komen met vragen die eigenlijk van tevoren gesteld en beantwoord hadden kunnen worden, organiseert Uitvaartverzorging Iepie Lindeboom-Hospes een lezing. Marieke Henselmans is uitgenodigd te komen spreken op 6 februari vanaf 14.30 uur in het Karmelklooster te Drachten.

Haar boek 'Laat mij niet kisten door de commercie' wordt deze middag gepresenteerd. Marieke vertelt waar u aan moet denken als u geconfronteerd wordt met een overlijden, zodat u niet voor gedwongen feiten komt te staan.

Marieke werd gevraagd om in de Tweede Kamer haar visie te geven over de uitvaartwereld en schrijft columns in het Financieel Dagblad.

Iepie Lindeboom-Hospes is groot voorstander van voorbereiding op de uitvaart als dat mogelijk is. Door voorgesprekken met mensen te hebben, raakt ze betrokken in situaties van mensen die ziek zijn of zich willen voorbereiden op het laatste stukje. Iepie volgt hen door een bezoekje, een mailtje of een telefoontje. Iepie: "Het is altijd fijn om mensen te mogen kennen voordat ze komen te overlijden. Het is fijn om de nabestaanden te mogen bijstaan tijdens de dagen voor de uitvaart en de tijd erna. Goed voorbereid zijn geeft rust."

Iepie Lindeboom-Hospes Uitvaartverzorging | 06-47927967 | De Goudberch 5, Drachtstercompagnie | www.uitvaartverzorgingfriesland.nl