"Wy binne dochs freonen? SIETA STEL FOTOGRAFIE

Komedie van toanielselskip Us Nocht uit Drachten

DRACHYEN - De toneelvoorstelling van toanielselskip Us Nocht uit Drachten is te zien op zaterdag 8 en zondag 9 februari in schouwburg De Lawei. Deze tragi-komedie is eerder gespeeld door Tryater. Regie: Lodewijk Riedhorst.

Geart, Kees, Henk en Johannes zijn oude vrienden. Omdat Henks vriendin op tragische wijze om het leven is gekomen, vindt Gearts vrouw het een goed idee om als vorm van troost de mannen uit te nodigen voor een kop koffie en een borrel. Natuurlijk is de aanhang welkom.

Op het eerste gezicht hebben Jannie en Geart meer dan genoeg aanleiding om jaloers te zijn: een prachtig huis, de kinderen hebben hun eigen weg gevonden en een grote vriendenkring. Langzamerhand blijkt dat ze na een 18-jarig huwelijk al behoorlijk op elkaar zijn uitgekeken. Ook het andere stel, Lieneke en Kees, zit elkaar meer in de weg dan dat ze plezier aan elkaar
beleven. Een jengelende baby maakt het gemoed er niet beter op.

Wytske verschijnt alleen, omdat haar man Johannes, zoals gebruikelijk ziek in bed ligt. Wytske
doet haar uiterste best om alles in goede banen te leiden, maar het loopt volledig uit de hand.
De enige, die alle reden heeft om treurig te zijn is Henk. Hij staat echter heel positief in het leven. En dat is nu juist het probleem! De vrienden krijgen kromme tenen van zijn positivisme.

Als u deze ellende leest denkt u misschien: "Daar hoef ik niet naartoe, we hebben genoeg aan
onszelf." Maar dat zou een verkeerde keuze zijn. Want… u kunt volop lachen en genieten. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van De Lawei.
Regie: Lodewijk Riedhorst. Spelers: Frouwkje Pronk, Jildau Terwal, Grietje de Wit, Yte Bosscha, Sietse Bouma, Hiddo Huitema. www.lawei.nl www.usnocht.nl