Aanmelden eerste Twirre Streekmarkt

NES - Ben je boer, tuinder, burger of producent in Noardeast Fryslan en wil jij jouw producten rechtstreeks verkopen aan de consument? Op 21 maart is de allereerste Twirre Streekmarkt in Nes (NE-F) in en rondom Theaterkerk Nes en de kassen van kwekerij Keegstra. Het doel van de streekmarkt is om boeren, producenten de kans te geven om hun regionale producten rechtstreeks aan te bieden aan de consument. De organisatie is op zoek naar boeren, producenten, tuinders of particulieren die op de streekmarkt willen staan.

Het initiatief is ontstaan vanuit een van de bijeenkomsten die werkgroep Twirre organiseert in Noardeast-Fryslân. De werkgroep bestaat uit betrokken burgers en werkt samen met Agrarisch Collectief Waadrâne, een initiatief van ruim 150 boeren die agrarisch natuurbeheer in hun bedrijfsvoering toepassen. Het doel van Twirre is om haar omgeving gezonder en aantrekkelijker te maken door samen aan de slag te gaan: van boer tot burger en van ondernemer tot overheid. Hier past een streekmarkt dus heel goed bij.

Drie bezoekers van een van de Twirre-avonden; Lenie Lap, Joanneke Romkema en Karin Stevers, hebben zich aangemeld om samen met werkgroep Twirre deze streekmarkt te organiseren. Lenie Lap: "We zijn gestart met het maken van een lijst met mogelijk geïnteresseerden die op de markt willen staan. Deze gaan we actief benaderen, maar uiteraard mogen boeren, tuinders, burgers en producenten uit de regio Noardeast-Fryslân zich ook zelf aanmelden voor de markt, via: www.twirredochmei.nl."