Keepster Anna Reitsma was
uitblinkster bij de zaalvrouwen van Drachtster Boys.
Keepster Anna Reitsma was uitblinkster bij de zaalvrouwen van Drachtster Boys. Foto: Tibbesma Fotografie

Drachtster Boys verslaat koploper Team Alkmaar

DRACHTEN - Na het door de Drachtster zaalvoetbalvrouwen gewonnen Open Fries Kampioenschap wonnen ze van huidige koploper Team Alkmaar/Sportstars.

Lag in de eerste helft het initiatief bij de Drachtster vrouwen, de tweede helft was meer voor Team Alkmaar. In de derde minuut ging keepster Roxy Klaver in de fout door een verre trap van Anna Reitsma op Jessie Prijs verkeerd in te schatten en pardoes de bal in eigen doel te werken: 1-0. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft kwamen de Kaasstad-speelsters meer en meer in hun spel en werd Drachtster Boys/HR Piping gedwongen om vanuit de verdediging snel om te schakelen en te counteren. Esther van Toledo brak, in de derde minuut van de tweede helft, op volle snelheid uit. Jessie Prijs fungeerde als bliksemafleidster en de pass op Rianne Mulder was perfect zodat zij, die al zo lang op zoek was naar een doelpunt, loon naar werken kreeg en de 2-0 scoorde.
Team Alkmaar/Sportstars zette nog een tandje bij. Vele schoten werden door Anna Reitsma, die fantastisch stond te keepen en nadrukkelijk haar kandidatuur stelde voor Oranje, op soms miraculeuze wijze uit het Drachtster doel geranseld. Keepster Roxy Klaver ging mee voetballen op de helft van de Drachtsters en in de voorlaatste minuut leidde dat toch nog tot een tegengoal.

Drachtster Boys/HR Piping staat nu op een gedeelde eerste plaats met een minder goed doelsaldo. Vrijdag, 24 januari, spelen de vrouwen in Roden tegen KTP Nieuw Roden vanaf 20.30 uur.