Blijspel Toneelvereniging De Trochsetters

SURHUISTERVEEN - Al sinds september zijn de spelers van toneelvereniging De Trochsetters uit Surhuisterveen druk bezig met het repeteren van het blijspel Himel op stelten. Het stuk is geschreven door Carl Slotboom en overgezet in het Fries door Abele Krist en wordt zoals vanouds geregisseerd door Wieke Veenstra.

Het stuk gaat over de twee vriendinnen Henny en Petra die aankomen in de hemel. Nadat ze wat gewend zijn aan hun nieuwe situatie en kennis gemaakt hebben met elektricien Baukje besluiten ze een aantal aardse gewoontes in te voeren in de hemel. Hoe dit allemaal afloopt is te zien op de zaterdagavonden 1, 8 en 15 februari. Tevens is er op 1 februari om 14.00 uur de traditionele seniorenmiddag voor alle 50+ van Achtkarspelen. Alle toneelvoorstellingen zijn om 20.15 uur in de zaal van brasserie Kolkzicht te Surhuisterveen. De kaarten zijn verkrijgbaar bij lectuurshop Schippers en Primera in Surhuisterveen. Kaarten voor de seniorenmiddag zijn alleen verkrijgbaar aan de zaal.

Toneel Violeria

OPEINDE - Toneelvereniging Violeria uit Opeinde speelt op vrijdag 24 en zaterdag 25 januari en vrijdag 31 januari en zaterdag 1 februari de klucht Fantasten en stjonktsyskes van Bernd Gombold. Violeria speelt deze klucht in doarpshûs De Wringe in Opeinde en alle voorstellingen beginnen om 20.00 uur. Kaarten voor het eerste weekend bij Fokje Blauw, tel. 372427 en voor het tweede weekend bij Lutine Vriezema, tel. 372245.