Het verhaal van Renée wordt gespeeld door acteurs van 
Jongeren Krite-Theater Buitenpost.
Het verhaal van Renée wordt gespeeld door acteurs van Jongeren Krite-Theater Buitenpost. Foto: Jonas Reitsma

Jongeren Krite-Theater Buitenpost

BUITENPOST - Op zaterdagavond 25 januari en 1 februari presenteert de jeugd van Jongeren Krite-Theater Buitenpost, samen met twee oudere spelers, het verhaal van Renée in Buitenpost.

Op basis van improvisatie hebben de acht acteurs een voorstelling bestaande uit zestien scènes gemaakt waarin Renée probeert wensen en verlangens te realiseren met daarbij eigenlijk één 'vijand': Tijd. De voorstelling is in The Point in Buitenpost om 20.00 uur.

Renée heeft helaas door omstandigheden niet veel tijd en er zijn nog zoveel plannen.

Ouder worden van een kind, op berenjacht gaan en er ook nog ééntje vangen, de wereld opruimen en verbeteren, rijk worden en rijden in een Jaguar XJ220, een leven redden, een wereldreis maken, spannende seks hebben en het bedrijf van je ouders overnemen. Maar heeft Renée eigenlijk wel tijd genoeg voor al deze wensen? In deze voorstelling wordt één ding duidelijk: 'De tijd zal het leren.'

Op basis van improvisaties zijn de zestien scènes ontstaan en hebben Nienke ten Hoven en Dette Hiemstra er een uitdagend script van gemaakt. In het spel worden ze bijgestaan door Johan Moes, Dagmar Kingma, Karst Veninga, Renze Welving, Dictus Benedictus en Wiesje Kloosterman.

De regie is in handen van Henk Roskammer. Aanvang: 20.00 uur, de zaal is open om 19.00 uur.

Toegang: leden en jeugd tot en met 17 jaar 4 euro, niet-leden 8 euro. Kaartverkoop: alleen aan de zaal.