Supertrio Baldych-Courtois-Telderman.
Supertrio Baldych-Courtois-Telderman. Foto: Jelmer de Haas

Reinvented Piano Trio in Drachten

DRACHTEN - Supertrio Baldych-Courtois-Telderman transformeert de eeuwenoude, klassieke formatie van viool, cello en piano tot een kolkende muzikale ervaring met een nieuw geluid. Aanstaande zondag speelt het trio bij De Lawei, Drachten.

Dankzij de bijzondere klik tijdens de eerste ontmoeting in 2018 is het trio nu op weg naar het creëren van hun debuutalbum, dat dit jaar nog zal uitkomen.

De Poolse violist Adam Baldych, cellist Vincent Courtois uit Parijs en Nederlandse pianist en initiatiefnemer van het trio Rogier Telderman staan individueel niet alleen bekend om hun onomstreden composities, ook behoren zij qua improvisatie tot de absolute top van Europa.

De combinatie tussen precisie en innovatie maakt het werk van deze drie-eenheid tot een intrigerend en uniek repertoire. JazzNu schreef: "Als je deze drie zo inventieve musici zou moeten categoriseren kun je niet onder het woord 'super' uit. Een supertrio derhalve", Of: "Muzikale poëzie van het hoogste niveau", aldus Jazzenzo.

Muzikale poëzie van het
hoogste niveau

Het drietal grijpt vanaf het podium keer op keer de aandacht van het publiek door het minimale gebruik van technische ondersteuning. Op die manier ontstaat de directe, intieme verbinding met hun instrumenten en het publiek; een hedendaags moment van menselijk contact.