Op het boekje Moppereend is een voorstelling voor peuters en kleuters gebaseerd.
Op het boekje Moppereend is een voorstelling voor peuters en kleuters gebaseerd. Foto: Ingezonden

Start Nationale Voorleesdagen

DRACHTEN - Van 22 januari tot en met 1 februari zijn het De Nationale Voorleesdagen. Woensdag 22 januari lezen acht gemeenteraadsleden van Gemeente Smallingerland voor op basisscholen als startschot van de campagne. De start is op Brede School De Drait, waar in de ochtend een voorleesmarathon gehouden wordt.

Raadsdames Lucienne Meinsma, Anita Merkus, Silvia Sikkema, Angela Visser, Annemarie Hogeveen, Wally Postma-Velzen, Nicole ter Doest en Corrie Ponne lezen 22 januari voor uit Moppereend, het Prentenboek van het jaar.

Dit doen zij op deze locaties Smallsteps, De Draitol, OBS de Meander, PCBO de Voorde, Het Tweespan, Sjalom, de Frissel, de Skelp en de Finneblom.

Op zondagmiddag 26 januari kunnen peuters en kleuters genieten van de voorstelling Wolk in Bibliotheek Drachten. Wolk is een interactief, spannend en muzikaal feestje gebaseerd op het prentenboek Moppereend. Van 15.00 tot 16.00 uur, entree leden € 2,- en niet-leden € 3,-

Tijdens de Nationale Voorleesdagen geeft de bibliotheek gratis het boekje 'Tomke is in sterke man' weg. Zolang de voorraad strekt. Het Tomke-project is een Fries leesbevorderingsproject voor peuters.

Kinderen gratis lid

Kinderen die tijdens de Nationale Voorleesdagen lid worden van de bibliotheek ontvangen gratis een vingerpoppetje van Moppereend (zo lang de voorraad strekt).

Een lidmaatschap voor kinderen tot en met 17 jaar is altijd gratis.