De voorbereidingen voor het EK Dodgeball zijn in volle gang.
De voorbereidingen voor het EK Dodgeball zijn in volle gang. Foto: Ingezonden

Europees kampioenschap Dodgeball

DRACHTEN - Van 15 tot en met 18 oktober 2020 is het Europees kampioenschap Dodgeball in Drachten. Na het prestigieuze wielerevenement 'Healthy Ageing Tour' is dit de tweede internationale sportwedstrijd die naar Smallingerland komt.

Dit jaar draagt de gemeente de titel European City of Sport, waarbij zowel top- als breedtesport volop de aandacht krijgt. "Geweldig dat we deze snel groeiende sport op topniveau mogen verwelkomen", aldus Kim Assen, programmamanager namens Sportbedrijf Drachten. Dodgeball zal de meesten doen denken aan een variant op trefbal. Het razendsnelle spel kent twee teams van zes spelers en vijf ballen. Aan het EK nemen vijfhonderd deelnemers en begeleiding deel. Middels clinics op scholen en kleinere evenementen worden de inwoners van Smallingerland enthousiast gemaakt voor deze sport. Voor diegenen die het spel vervolgens zelf willen spelen, is er een vereniging opgericht: Dodgeball Club Drachten. Dit jaar bieden de buurtsportcoaches van Sportbedrijf Drachten met de bond clinics voor geïnteresseerden en scholen aan. De eerste trainingen (16+) in het 'European City of Sportjaar' zijn in januari. Later dit jaar zijn er clinics voor basisscholen en voortgezet onderwijs.
Op de foto links Kim Assen (Programmamanager Smallingerland European City of Sport 2020), rechts Pieter Bouma (Voorzitter Dodgeball Bond Nederland).