Wardy Kollum

BUITENPOST - Op 11 en 12 januari waren de eerste plaatsingswedstrijden van het acroseizoen in Buitenpost. In dit weekend kwamen zeven teams van Wardy Kollum in actie.

Op de zaterdagochtend mocht het D-jeugdtrio Yvonne Talstra, Lyanne Reurink en Annyk de Vries het spits afbijten. Zij lieten een strakke oefening zien die op artistiek niveau het hoogst werd beoordeeld. Dit leverde brons op.

Het E-juniortrio Annabaukje van Dellen, Thirsa Borgers en Ilse Wielstra schitterde op de vloer en eindigde op de eerste plaats. Het D-seniortrio Meta van Dekken, Enola Kramer en Sanne Hiemstra werd vierde. Bij de E-seniorduo's kwamen twee teams voor Wardy uit. Annejel Dykstra en Lotte Hofstra eindigden als vierde. Marieke Fennema en Jildau Holwerda lieten een foutloze en sierlijke oefening zien en wonnen goud. Het D-seniorduo Mirjanna Damstra en Femke Wielstra sloot de dag goed af met een nette oefening en de tweede plaats. Op de zondagmiddag werd het D-seniorduo Tineke Luimstra en Ilse de Vries eerste.

HARKEMA - Zaterdag vond in Harkema de eerste plaatsingswedstrijd voor wedstrijdgroep 2 plaats. Namens Wardy uit Kollum deden er twee turnsters mee aan deze wedstrijd. Bente van Dellen werd door een aantal foutjes toch nog negentiende in haar categorie pre-instap D4. Haar beste 'toestel' was sprong, hierop werd ze tweede. Elise van der Ploeg turnde een strakke wedstrijd, zonder grote fouten. Zij mocht dan ook het zilver ontvangen in haar categorie instap D3.