Leonie Bentveld uit Burgum op weg naar de  nationale titel veldrijden.
Leonie Bentveld uit Burgum op weg naar de nationale titel veldrijden. Foto: Bernard.Bentveld

Leonie Bentveld prolongeert nationale veldtitel

RUCPHEN - Leonie Bentveld prolongeerde haar Nederlandse titel veldrijden bij de nieuwelingen-meisjes in Rucphen. Het was de vierde keer op rij voor deze talentvolle renster uit Burgum.

Leonie Bentveld reed dit seizoen, met dispensatie bij de junior-vrouwen, nationaal en internationaal met succes. Volgens de regels van de internationale wielerunie, de UCI, moest ze het Nederlands kampioenschap bij haar eigen leeftijdgenoten rijden, de nieuwelingen-meisjes. Voor Leonie betekende dit dat zij achteraan moest starten omdat zij voor dit klassement nog geen punten had behaald. Leonie wist heel snel naar voren op te schuiven en kon zo aansluiten bij de twee koplopers. Nadat nummer 3 had gelost, ging de strijd door tussen Leonie Bentveld en Mirre Knaven. Uiteindelijk stak Leonie binnendoor bij Knaven en kon beginnen aan het uitbouwen van haar voorsprong. Uiteindelijk wist zij solo, met een kleine twintig seconden voorsprong, te finishen en mocht ze voor de vierde keer het rood-wit-blauw in ontvangst nemen.

Ze heeft een heel goed seizoen gereden. In België heeft Leonie ook deelgenomen aan de Helen100Trophy die onderdeel is van de DVV Trofee. De Helen100Trophy is in het leven geroepen door de Engelse oud-veldrijdster Helen Wyman. Het doel hiervan is om de nieuwelingen-meisjes een kans te geven om aan deze grote, internationale wedstrijden mee te kunnen doen. Bij deze vier wedstrijden werd Leonie drie keer vijfde en één keer tweede en in het eindklassement werd ze tweede.