Korfballers Wêz Handich/DOW op schot

HOUTIGEHAGE - De korfballers van Wêz Handich/DOW uit Rottevalle en Eastermar begonnen het jaar met een gewonnen thuiswedstrijd tegen Oerterp/VKC.

Al snel werd duidelijk dat beide ploegen over uitstekend scorend vermogen beschikten. De doelpunten volgenden elkaar in rap tempo op. Met nog tien minuten te spelen in de eerste helft was de stand daarom 13-12. Dit was echter het moment dat Wêz Handich/DOW een gaatje wist te slaan. Na drie knappe goals stond het binnen een mum van tijd 16-12. Deze voorsprong werd zelfs nog ietsje uitgebreid. De ruststand bedroeg zodoende 19-14 in het voordeel van de ploeg van coach Pieter Alberda.

Ook in de tweede helft bleven beide ploegen scoren. Het gat tussen beide ploegen bleef lange tijd vijf doelpunten. Na tien minuten in de tweede helft stond de score 26-21 op het scorebord. Op dat moment zette Wêz Handich/DOW een tussenspurt in. Na goede aanvallen werd het verschil naar zeven doelpunten gebracht: 29-22. De wedstrijd leek gespeeld, maar met nog tien minuten op de klok knokte Oerterp/VKC zich toch weer een beetje terug in de wedstrijd: 30-27. Daarna bleef Wêz Handich/DOW rustig en pakte de draad weer op. Na een goede slotfase liep Wêz Handich/DOW weer uit. Dit resulteerde in een 36-30 eindstand.