Activiteiten Bibliotheek Drachten

DRACHTEN - Van januari tot en met juni 2020 organiseert Bibliotheek Drachten tal van interessante workshops, cursussen, lezingen, cafés en voorstellingen. Het nieuwe activiteitenprogramma van Bibliotheek Drachten staat nu op de website www.bibliotheekdrachten.nl.

In het weekend van 18 januari kunnen 22.000 huishoudens in Smallingerland de nieuw brochure op de mat verwachten. Naast lezingen van bekende namen als Geert Mak en Özcan Akyol, kun je komend seizoen veel leren in de bieb. Zoals veilig internetten, computeren en werken met de DigiD, maar óók koffiezetten als een barista én sieraden maken met een 3D-printer. Ook voor kinderen is er een ruim aanbod aan workshops en voorstellingen. Zo kunnen kinderen in het FabLab leren vliegen met een drone en leren programmeren met CoderDojo. Ook wordt er elke zondagmiddag voorgelezen voor peuters en kleuters. Kaarten kunnen gekocht worden via de website www.bibliotheekdrachten.nl én bij de klantenservice in de bibliotheek aan het Museumplein te Drachten.

SeniorWeb Drachten

SeniorWeb Drachten gaat al haar activiteiten verplaatsen naar de bibliotheek. In de komende weken wordt de samenwerking met MOS in @Holdert langzaam afgebouwd. Dat begint al met het digitale spreekuur op de dinsdagmiddag. Vanaf 21 januari tot en met 28 april is iedereen die meer wil kunnen doen met zijn smartphone, tablet of computer welkom in de bibliotheek. (13.30 tot 15.30 uur) Vrijwilligers staan klaar om vragen te beantwoorden. Twee keer kan dat ook in de avonduren, op 13 februari en op 12 maart van 19.00 tot 21.00 uur.