Er zijn verschillende race-auto's te zien op de autosportbeurs in Drachten.
Er zijn verschillende race-auto's te zien op de autosportbeurs in Drachten. Foto: Ingezonden

Autosportbeurs in Fries Congrescentrum

DRACHTEN - Op 18 en 19 januari 2020 wordt in de evenementenhal van het Fries Congrescentrum de autosportbeurs Short Track Motorsport Show georganiseerd.

Twee dagen lang gezelligheid op een beurs die alleen maar gericht is op autocross, ovalracing en autospeedway in de grote evenementenhal in Drachten. Met een knipoog naar het nieuwe raceseizoen hebben veel standhouders zich aangemeld voor deelname aan deze nieuwe low-budgetbeurs.

Er zijn leveranciers van olie, race-kleding, banden, race parts, onderdelen en gereedschap. Clubs en verenigingen pakken flink uit om het publiek een geweldig dagje uit te bezorgen.

Raceauto's van klein tot groot en van gebruikt tot hagelnieuw, ze zijn allemaal aanwezig. Ondanks dat het de eerste beurs is onder deze nieuwe naam, zijn er zelfs standhouders uit Engeland en Duitsland aanwezig.

Er zijn veel standhouders en diverse raceteams present. Iedereen is van harte welkom om op zaterdag 18 januari en op zondag 19 januari van 10.00 tot 17.00 uur langs te komen. Zaterdagavond wordt er vanaf 18.00 uur in de zaal ernaast een feestavond georganiseerd, 'de Hotwinternight', met de liveband FreeWay en DJ Cees Jaspers.

Twee autocrossclubs huldigen deze avond hun kampioenen. De entree is € 8,-, graag contant betalen (kinderen tot en met 12 jaar gratis). Parkeren is gratis. Het Fries Congrescentrum is gevestigd aan de Oprijlaan 3 in Drachten.

Facebook: Short Track Motorsport Show.