Bukvic maakte samen met schrijfster Esther Duysker een confronterende bewerking van Othello.
Bukvic maakte samen met schrijfster Esther Duysker een confronterende bewerking van Othello. Foto: Sanne Peper

Nu in De Lawei: confronterende bewerking Othello, en meer

DRACHTEN - Dé Shakespeare-hit van Daria Bukvic is terug, nu actueler dan ooit. Bukvic maakte samen met schrijfster Esther Duysker een confronterende bewerking van Othello. In Nederland wordt deze klassieker vaak gebracht als een liefdestragedie over wraak en jaloezie, maar Bukvic vraagt zich af: Waarom maakte Shakespeare van Othello bewust een zwarte man? Hoe gaat een witte wereld om met zijn succes? En wat betekent het om de enige zwarte man in een witte wereld te zijn? Deze voorstelling is te zien op woensdag 22 januari om 20.00 uur.

The Best of Britain (premièreweekend)

Met een spectaculair jubileumprogramma met de allergrootste hits van Engelse bodem zet The Best of Britain - met Syb van der Ploeg, Edward Reekers e.a. - wederom een avondvullend muziekspektakel op de planken dat zich mag verheugen in een nog steeds groeiende publieke belangstelling. Muziek van The Beatles tot Coldplay, en zo'n beetje alles daar tussenin, passeert de revue en biedt je deze avond een feest van herkenning.
Deze show is te zien op vrijdag 17 januari en zaterdag 18 januari om 20.00 uur.

Daan Boom | De Eerste

Inmiddels heeft Daan Boom al een hoop gedaan: met zijn jeugdvrienden maakte hij het inmiddels klassieke televisieprogramma Streetlab, hij heeft op het filmfestival in Cannes met de winnaars op het podium gestaan (uiteraard zonder dat zij dit door hadden) en De Vijfde van Beethoven gedirigeerd voor een orkest van zestig man.

Wat hij echter nog niet heeft gedaan is een one-man-show en dat doet hij op vrijdag 17 januari om 20.15 uur.

Official Secrets | film

Official Secrets van de Oscarwinnende regisseur Gavin Hood (Eye in the sky) vertelt het waargebeurde verhaal van Katherine Gun (Keira Knightley). Zij is een klokkenluider van de Britse geheime dienst die tijdens de aanloop naar de Irak-invasie in 2003, vertrouwelijke NSA-documenten lekte over een illegale spionageoperatie tussen de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Deze film is te zien op 17, 18 en 22 januari, 20.30 uur.
Meer informatie en kaarten via www.lawei.nl of kijk op www.hopperdrachten.nl voor de gratis zondagprogrammering