Dubbelconcert in poppodium Iduna

DRACHTEN - Het Amsterdamse rootsrock-trio T-99 en de Amerikaanse roots/folkartiest Bob Wayne geven een dubbelconcert op het poppodium van Iduna in Drachten, vrijdag 10 januari.

T-99 viert het 20-jarig jubileum met een tournee, onder andere in Iduna. De band trad in diverse landen elders in Europa en in de Verenigde Staten op. Uit dat Amerika komt dezelfde vrijdag Bob Wayne. Na twaalf jaar toeren met zijn band en acht albums, wil hij dit jaar het record aantal optredens in één jaar breken: meer dan 309 optredens in 2020! Verwacht opzwepende outlaw redneck country, met teksten over truckers, vrouwen en bbq's. Zaal open: 20.00 uur, aanvang: 20.30 uur, Ticketprijs: € 11,00 vvk/ € 13,00 deur. Meer informatie: www.iduna.nl

Ettty Hillesum

BURGUM - In het Martinushuis in Burgum is dinsdag 14 januari 20.00 uur een lezing over de schrijfster Etty Hillesum, door mevrouw Addie Reidsma.

Hillesum was een dagboek- en brievenschrijfster. Ze weigerde de nazi's te haten, wilde ook niet onderduiken, uit liefde voor haar naasten. Ze kwam om in Auschwitz. Langs welke wegen rijpten haar zelfinzichten en denkbeelden? Wat kunnen we van haar leren?