Ikstopnu.nl om te stoppen met roken

De website 'ikstopnu.nl' geeft informatie over stoppen met roken. Je vindt er informatie over de tien belangrijkste voordelen van stoppen met roken, over verschillende manieren om ermee te stoppen en nadere adressen en telefoonnummers, bijvoorbeeld voor zwangere vrouwen die willen stoppen met roken.

De tien genoemde voordelen van stoppen met roken (dan wel: niet beginnen met roken) zijn: een betere conditie, meer geld overhouden voor andere activiteiten of dingen, een beter seksleven, alles smaakt lekkerder, een mooiere huid, mooiere tanden, een frissere adem, je bent vruchtbaarder, je hebt een beter humeur en een niet-roker leeft gemiddeld tien jaar langer dan een roker.

Een combinatie van manieren om te stoppen geeft de meeste kans op succes, zoals: samen met anderen stoppen, onder begeleiding van een arts, assistent van een arts of een coach. Bij begeleiding kun je kiezen tussen individuele, dan wel groepsbegeleiding. Voor jongeren lijkt de begeleiding in een groep het meest effectief, bijvoorbeeld via school.

Nog meer kans op succes geeft de (tijdelijke) combinatie met nicotinevervangers of medicijnen om minder last te krijgen van ontwenningsverschijnselen. Er zijn verschillende middelen beschikbaar: nicotinepleisters, kauwgom, (zuig-)tabletten, mondspray en een inhalator.

Op de webside ikstopnu.nl vind je ook voorbeelden van mensen die gestopt zijn en daar in een filmpje en in geschreven tekst kort over vertellen. Zie ook pagina 21.