De finales van de Smallingerland Cup trokken veel publiek.
De finales van de Smallingerland Cup trokken veel publiek. Foto: Romke Visser

Drachtster Boys cupwinnaars in zaal

DRACHTEN - De vierendertigste editie van de Smallingerland Cup zit er weer op. Zaterdag 28 december 2019 stond in het teken van de finalewedstrijden. Na mooie en spannende wedstrijden gingen uiteindelijk Drachtster Boys veld 1 en Drachtster Boys zaalvrouwen 3 met een felbegeerde Cup naar huis.

De nummers 1 en 2 van de damespoule waren Drachtster Boys zaalvrouwen 3 en Rottevalle. Deze teams streden om de winst. In de poulefase hadden de zaalvrouwen nipt met 1-0 gewonnen. Ook nu kon Rottevalle prima tegenstand bieden. De zaalervaring gaf de doorslag. Een punter van Anke Tibbes ma en een vlotte combinatie met aan het eind Ilse van der Duim bezorgden de zaalvrouwen de 2-0 en daarmee de Smallingerland Cup. Jacqueline Rosier, clubheld van Drachtster Boys, reikte de beker uit.

Bij de heren ging de finale tussen Futsal Dragten en Drachtster Boys veld 1. Na de verlenging moesten strafschoppen de beslissing brengen. Deze nam Drachtster Boys net even beter, waardoor zij de Smallingerland Cup uit handen van hun eigen Clubheld Jacqueline Rosier ontvingen. De organisatie kan, ondanks een rommelig begin, door een drietal afzeggingen, tevreden terugkijken op een mooi en geslaagd toernooi. Viel de publieke belangstelling op de poule-avonden enigszins tegen, op de finale-avond was de Draithal gezellig druk bezocht.