De huldiging van de winnaar van het singletoernooi met v.l.n.r. Sander van der Veen (organisatie), Luke van der Kwast en Wouter Numan (organisatie).
De huldiging van de winnaar van het singletoernooi met v.l.n.r. Sander van der Veen (organisatie), Luke van der Kwast en Wouter Numan (organisatie). Foto: Harm Feitsma

Hoog niveau tijdens 'Feanster Open' Dartstoernooi

SURHUISTERVEEN - De tweede editie van het 'Feanster Open' Dartstoernooi werd wederom een daverend succes.

"We zijn meer dan tevreden", laat voorzitter Wouter Numan van het organisatiecomité weten. "Aan het koppeltoernooi deden maar liefst 69 koppels mee, dat is een kwart meer dan vorig jaar. Het aantal deelnemers aan het singletoernooi was 63. De deelnemers kwamen uit het gehele Noorden, er waren zelfs een vijftal Duitsers." Er werd gespeeld op maar liefst 24 banen. "We hebben nog niet geëvalueerd, maar we overwegen om het toernooi het volgend jaar om te gooien. Het singletoernooi naar de vrijdagavond en het koppeltoernooi naar de zaterdag", laat medebestuurslid Sander van der Veen weten. De organisatie wordt ondersteund door dartspromotor Harm Jan Smid van Darts Centre Groningen. Smid regelt het gehele wedstrijdgebeuren en was onder de indruk van het niveau van het toernooi. "Heel behoorlijk", zo liet hij weten.

Op de deelnemerslijst stond ook dit jaar Jurjen van der Velde uit Zevenhuizen (Gr.), jeugdwereldkampioen in 2018. Een titel die hij in 2019 niet wist te prolongeren. Jurjen: "Mijn ambitie is nog steeds om professioneel darter te worden." Wist het Groninger talent niet de wereldtitel individueel te prolongeren, wel pakte hij in 2019 de mondiale titel met het jeugdteam, bestaande uit vier darters, onder wie Luke van der Kwast, de winnaar van het 'Feanster Open'. In de finale versloeg hij Michael Rouwkema.

Jurjen van der Velde haalde de winnaarsronde niet, waarmee wordt aangetoond op welk niveau de pijltjes werden gegooid. Wel wist hij de verliezersronde te winnen ten koste van Marcel Otter. Het koppeltoernooi werd gewonnen door Armando Slotboom en Martijn Kessels. Zij versloegen het duo Dylan van Dijk en Michael Rouwkema.