Juridische strijd voor dorpshuis Feanwâlden

FEANWALDEN - Stichting Doarpshûs Feanwâlden stopt de politieke lobby bij de gemeenteraad van Dantumadiel voor nieuwbouw van een dorpshuis in Feanwâlden. Het raadsbesluit van 4 november 2019 wordt juridisch aangevochten met een bezwaarschrift. Bovendien wil de stichting openbaarheid van stukken via de Wet Openbaarheid van Bestuur.

Dit meldt secretaris Oege Hiddema namens het bestuur van de stichting. Een groep 'wijze inwoners' van Feanwâlden, verenigd in de SpegelGroep, heeft eind december gesprekken gevoerd met de raadsfracties van Dantumadiel over de haalbaarheid van een alternatieve financiering van een nieuw dorpshuis in Feanwâlden (geen subisidie, maar een renteloze lening). De SpegelGroep heeft geen breed bestuurlijk draagvlak gevonden voor een voorstel dat voor de gemeente enkele tonnen goedkoper zou kunnen uitvallen dan de aanvankelijke subsidie van één miljoen euro.

"De oppositie komt mogelijk nog met een initiatiefvoorstel voor de financiering van het project, maar dit voorstel is al op voorhand van de hand gewezen door Gemeentebelangen. De provincie zou hierover al haar veto hebben uitgesproken."