Leo Bouma en Romke Hekstra bespreken een bouwtekening. Traditionele- en houtskeletbouw worden bij Hekstra gecombineerd.
Leo Bouma en Romke Hekstra bespreken een bouwtekening. Traditionele- en houtskeletbouw worden bij Hekstra gecombineerd. Foto: Actief Media

Hekstra: nieuw merk prefab-elementen

DAMWALD - Hekstra Bouwers en allround timmer- en klusbedrijf Bouma zijn een samenwerking gestart onder de naam Hekstra Prefab. Daarmee spelen zij slim in op de urgente vraag naar snelle levering van prefab houtelementen bij nieuwbouw- en renovatieprojecten.

Ruim een jaar geleden begonnen Romke Hekstra en Leo Bouma als partners. Sindsdien investeerden zij veel in hun nieuwe merk. Romke: "Momenteel leveren wij prefab houtelementen aan de woningmarkt. Bij het prijswinnende en succesvolle project Foksepark in Broeksterwâld werden onze prefab houtelementen al optimaal ingezet. Een ander opvallend project waarmee wij bezig zijn, zijn vrijstaande leefstudio's die wij samen met een andere partij ontwierpen (FB @studiofrij) en die worden opgeleverd inclusief afgewerkte vloeren, wanden, keuken en badkamer."
De werkzaamheden van Hekstra Prefab sluiten perfect aan bij de andere bedrijfsonderdelen van Hekstra.
Leo Bouma: "We leveren nét dat beetje meer voor onze eigen projecten, maar ook aan onze partners en particulieren. Romke en ik zijn trots op wat we al hebben bereikt."

In 1929 startte Hekstra als rietdekkersbedrijf. In de jaren 80 kwam daar het Fries Aannemersbedrijf bij. Deze ondernemingscombinatie voerde afgelopen jaren veel dakrenovaties uit. Romke Hekstra is de vierde generatie van Hekstra die aan het roer staat. Hij heeft de expertise van het familiebedrijf verdeeld in de vakgebieden: Rietdekkers, Bouwers en Dakmeesters. Samen met Leo Bouma komt er een vierde domein bij: Hekstra Prefab.

Hekstra BV | Willemstrjitte 5, Damwâld | 0511-421306 | www.hekstra.nl