Afbeelding
Foto:

Adenium wil sluiting Gielguorde

DE TIKE -10 juli - De Landelijke Geschillencommissie Onderwijs in Utrecht bespreekt het geschil tussen ouders van basisschool De Gielguorde en het College van Bestuur van Adenium.

De commissie in Utrecht zal daarna een niet-bindend advies uitbrengen. Voorzitter Bas van Loo van het College van Bestuur meldt dat hij het besluit om de school De Gielguorde in De Tike te sluiten toch doorzet, ook als de landelijke commissie adviseert de school open te houden.
Een groep inwoners van De Tike komt massaal naar de gemeenteraad van Smallingerland. Zij begroeten met applaus de uitkomst van het raadsdebat over de toekomst van basisschool De Gielguorde in hun dorp. Wethouder Eric ter Keurs (VVD) belooft in gesprek te gaan met het College van Bestuur van Adenium, het overkoepelend bestuur van basisscholen in Smallingerland (christelijk én openbaar). De gemeenteraad heeft hierop aangedrongen. Met oude schoolborden uit de school van De Tike (foto) wordt voor het gemeentehuis gedemonstreerd voor behoud van de school.