Afbeelding
Foto:

Woningen in Burgum verbeterd

BURGUM - 6 juni - Woningstichting WoonFriesland is begonnen met het verbeteren van 45 eengezinswoningen in Burgum. De badkamers, toiletten en meterkasten worden vervangen en de woningen worden energiezuiniger. Op de daken komen zonnepanelen.

De kosten van het groot onderhoud bedragen 1,3 miljoen. De 45 eengezinswoningen staan aan de Weverstrjitte, de Houtsagersstrjitte, de Harmen Sytstrasingel (foto) en de Weinmakkerstrjitte. Het onderhoud van deze 45 woningen wordt gedaan door bouwbedrijf Swart uit Eastermar.
Binnenin de 45 eengezinswoningen worden waar nodig badkamers, toiletten en meterkasten vervangen. Ook krijgen de woningen mechanische ventilatie en een rookmelder. Bovendien komen er zonnepanelen op de daken te liggen. Voor de zonnepanelen brengt WoonFriesland geen huurverhoging in rekening. Verder laat WoonFriesland in Burgum nieuwe woningen bouwen aan de
B. Steenhuisenlaan, de B. Lohmanlaan en de Westersingel. In die straten komen 76 energiezuinige, gasloze 'all electric' woningen.