Afbeelding
Foto:

Tesselschade brengt 'Olivia' in Fries

HURDEGARYP - 9 januari - Toneelvereniging MRV Tesselschade legt de laatste hand aan het stuk 'Olivia' en bereidt zich al een beetje voor op het 150-jarig bestaan volgend jaar.

Olivia leeft aan de rand van de maatschappij. Ze verzamelt en ruilt en verkoopt oude spullen. Hoewel ze al het nodige heeft meegemaakt, staat ze heel optimistisch in het leven. Naïef, kun je zeggen. Ze komt in aanraking met drie personen die carrière hopen te maken in de misdaad. Dit trio vindt onderdak bij Olivia, ze maken haar 'compagnon' en sluiten bovendien een levensverzekering op haar af. Dood is ze meer voor hen waard dan levend. "Wurdt dizze freon skip har fataal?" is de vraag die p.r.-commissie van Tesselschade voorlegt aan het publiek. Hoewel dit heel dramatisch klinkt, gaat het om een echte komedie. Op de foto Olivia en haar drie 'vrienden'.

Omdat de kosten voor dit soort theaterstukken blijven stijgen heeft 'Tesselschade' een crowdfundactie opgezet. Die is ook bedoeld om te verwachten extra kosten voor volgend jaar - 'MRV Tesselschade' bestaat in 2020 maar liefst 150 jaar te kunnen dekken.