Fusie van scholengemeenschappen

DOKKUM - Met ingang van 1 januari 2020 gaan OSG Piter Jelles (scholen in Leeuwarden, Dokkum, Kollum en Sint Annaparochie) en RSG Simon Vestdijk (scholen in Harlingen en Franeker) op bestuurlijk niveau fuseren.

De scholengemeenschappen bundelen hun krachten, vooruitlopend op de verwachte demografische 'krimp'. De belangrijkste redenen voor de bestuurlijke fusie zijn het in stand houden en versterken van kwalitatief goed openbaar onderwijs in de regio en het kunnen blijven aanbieden van breed en toekomstbestendig (vernieuwend) onderwijs. Bovendien wordt met de bestuurlijke fusie de slagkracht vergroot en de werkgelegenheid in stand gehouden. Voor ouders en leerlingen is de bestuurlijke fusie niet direct merkbaar; de scholen en schoolnamen blijven bestaan. Voor medewerkers geldt dat per 1 januari 2020 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Fryslân-Noord juridisch werkgever is.

Fusie is sluitstuk

Vanaf schooljaar 2017/2018 zijn er onderzoeken uitgevoerd naar de wenselijkheid en haalbaarheid van een bestuurlijke samenwerking tussen OSG Piter Jelles en RSG Simon Vestdijk. Aansluitend is een fusie-effectrapportage opgesteld. Na instemming met deze rapportage is een voorbereidingstraject gestart dat heeft geleid tot een bestuurlijke fusie per 1 januari 2020. Dan vallen RSG Simon Vestdijk en OSG Piter Jelles onder de Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Fryslân-Noord.
De bestuurlijke fusie is voor OSG Piter Jelles en RSG Simon Vestdijk een sluitstuk van een jarenlange goede samenwerking om kwalitatief goed, breed, openbaar onderwijsaanbod in de regio te borgen.