De organisatoren van de Bonifatiuscup bij de IJsfontein in Dokkum.
De organisatoren van de Bonifatiuscup bij de IJsfontein in Dokkum. Foto: Lammert Damsma

Lustrumeditie internationale Dokkumer Bonifatiuscup in 2020

DOKKUM - Dokkum maakt zich op voor de vijfde editie van de internationale Bonifatius cup. Op donderdag 21 mei (Hemelvaartsdag) en vrijdag 22 mei 2020 zijn 32 jeugdteams van de categorie U13 en U15 op het Tolhuispark in Dokkum actief. De voetbalteams zijn afkomstig uit de regio, elders uit Nederland en het buitenland.

Het tweedaagse voetbaltoernooi om de Bonifatiuscup is een samenwerking tussen CSV Be Quick Dokkum en VV Dokkum. Het toernooiprogramma is opgezet volgens een schema bestaande uit poulewedstrijden op de eerste dag en knock out-rondes op de tweede dag.

Op de tweede dag zijn er twee schema's per leeftijdscategorie: de Europa League en de Champions League. Er is daarnaast een penaltycontest, een opening en een huldiging met veel extra's en onder meer een gezamenlijk diner en een avondactiviteit voor alle teams.

Ook andere faciliteiten van het Tolhuispark worden gebruikt, zoals de sporthal Tolhuispark voor de overnachting en het zwembad voor de avondactiviteit. Ook het gebouw van de scouting De Granaet en de faciliteiten van Korfbalvereniging De Granaet worden ingezet voor het evenement. Er wordt in het centrum van Dokkum ook een avondactiviteit georganiseerd, zowel voor spelers als voor aanhang en ouders.

Op 22 mei rond 16.00 uur is bekend welke teams aan de lijst van winnaars kunnen worden toegevoegd. Het toernooi heeft zowel in de categorie U13 als de categorie U15 ruimte voor 16 teams. Het gaat uitstekend met de aanmeldingen. Door het succes van de vorige edities weten veel teams uit de regio, maar ook daarbuiten de Bonifatiuscup goed te vinden.

Naast de vaste deelnemers zoals Bon Boys uit Haaksbergen en Sportlust '46 uit Woerden en de verschillende teams uit de zustersteden Crediton (Engeland) en Fulda (Duitsland) zijn in 2020 onder andere van de partij: AVV Swift (Amsterdam), SC Bolsward, HZVV (Hooge veen), Heerenveense Boys, SC Genemuiden, VV Kollum, ST Blija/Holwerd en Drachtster Boys.

Er is nog ruimte voor een aantal teams in de beide categorieën U13 en U15. Op de foto het organisatieteam van de Bonifatiuscup 2020 naast de IJsfontein in Dokkum. Staand van links naar rechts Sjoerd Radersma, Karin Mullender-Mollema, Jan-Ede Brijker, Marcel Dol, Saskia Offinga en Karel Hellinga. Voor zittend: Marjan Stellema en Natasja Mellink.