Kerstconcerten in Wetsens in Dokkum

WETSENS/DOKKUM - Promovocaal presenteert: 'Aangeraakt mensenkind', kerstconcerten op Tweede Kerstdag om 11.00 in de Sint Vituskerk in Wetsens en om 15.30 uur in de Grote- of Sint Martinuskerk, in Dokkum.

Op de sfeervolle Kerstconcerten op Tweede Kerstdag in het kerkje van Wetsens en de Grote kerk van Dokkum wordt gezongen door het vocaal ensemble 'Provocale' en solisten onder leiding van en begeleid door Anne E. de Bruijn op piano en orgel. Dit jaar zingt 'Provocale' ook weer op Kerstavond (24 december) in het Karmelklooster te Drachten, waar een indrukwekkende expositie ten toon gesteld is met het thema 'Huidhonger'.

Het Kerstconcert programma is mede gebaseerd op werken van die expositie en heeft daarom als titel meegekregen: 'Aangeraakt mensenkind'. Vanaf de moederschoot, via vriendschaps- en liefdesrelaties tot een laatste ademteug hunkert de mens naar een vorm van aanraking, voeling en contact met die ander. Ook de muziek kan mensen 'aanraken'. Het is gelukt een uniek Kerstconcert programma samen te stellen met daarin twee speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerde liederen: 'Maria' en 'Huidhonger'. Daarnaast muziekstukken van Elgar en Rachmaninof.

Het is raadzaam te reserveren via mailpromovocaal@gmail.com onder vermelding van naam en aantal plaatsen of 06-54796389 of 0519-221904. Inlichtingen/informatie: Stichting Promovocaal Concerten, Jaerlawei 13, Wetsens 06-54796389 of 0519-221904 Email: mailpromovocaal@gmail.com Website: www.promovocaal.nl. De toegang is vrij.