Festival of Lessons and Carols in Hallum

HALLUM - Op zondagmiddag 15 december zal er een Festival of Lessons and Carols plaatsvinden in de prachtige Grote of Sint Maartenkerk in Hallum. Medewerking wordt verleend door het Franeker Vrouwenkoor Frominae onder leiding van Jannie de Groot.

Zij zingen Engelstalige Carols, waarvan de aanwezigen een aantal mee zal kunnen kunnen zingen. Tevens zingt Frominae een tweetal koorwerken van Felix Mendelssohn-Bartoldy.

Ds. Jeannette van den Boogaard, predikant van de Protestantse gemeente Mariƫngaarde in Hallum, verzorgt de traditioneel vastgestelde negen korte lezingen en Harry Maring, de vaste bespeler van het schitterende en enkele jaren geleden gerestaureerde Van Gruisenorgel, verzorgt de orgelpartijen. Behalve de koorbegeleidingen speelt hij ook een aantal solowerken voor orgel.

Harry Maring vijftig jaar organist

Het is dit jaar vijftig geleden dat Harry Maring als organist begon met het spelen van kerkdiensten, eerst als bevlogen amateur in het Groningerland en sinds 1985 als beroepsorganist.

Hij wil dit heuglijke feit vieren met de uitvoering van dit Festival of Lessons and Carols waarbij iedereen van harte wordt uitgenodigd. De aanvang in de Sint Maartenkerk is 16.00 uur, toegang gratis, na afloop een hapje en een drankje.