Geartsje Dupon bewerkt een gouden sieraad in haar edelsmidatelier.
Geartsje Dupon bewerkt een gouden sieraad in haar edelsmidatelier. Foto: Ingezonden

Geartsje Dupon: edelsmid, juwelier en keramiste

Vorige week is bij plaatsing van dit artikel per abuis de laatste alinea met de contactgegevens weggevallen.

MUNEIN - Geartsje Dupon is edelsmid, juwelier en keramiste. In haar winkel en atelier aan de Dr. Kijlstraweg 30 in Munein maakt ze de mooiste sieraden en geeft ze diverse workshops keramiek, maak je eigen sieraad (nieuw) en art clay.

Dupon houdt het vuur in de oude smidse van het dorp, waar haar atelier gevestigd is, brandend. Ze geeft er keramiek workshops en smeedt er heel persoonlijke sieraden. Sinds zeven jaar bestaat het atelier en winkel in goudsmeden en keramiek. Bij Geartsje Dupon in Munein kan men terecht voor het laten ontwerpen van unieke sieraden van goud of zilver. Zij is juwelier en goudsmid. Tevens is zij keramiste en geeft ze diverse workshops en cursus pottenbakken.

Dupon volgde haar passie en rondde haar vakopleiding tot goudsmid af te Schoonhoven. Wie een bijzonder en op maat gemaakt sieraad zoekt, kan bij haar terecht. De meeste sieraden die Dupon maakt, zijn in opdracht. "Het zijn unieke projecten. Meestal gaat het om oude sieraden uit de familie, waar ik iets nieuws van maak. Er is dan sprake van emotionele waarde. Het goud komt van een overleden ouder of partner. Ik ga dus ook zorgvuldig te werk. Ik wil de persoon die tegenover me zit echt leren kennen en de wensen en emotie die er mee samenhangt vangen en verwerken in het sieraad."
"Het mooie van dit vak vind ik dat ik op deze manier een uniek sieraad kan maken, vaak bedoeld voor een bijzondere gelegenheid als een huwelijk, of als herinnering. Hierbij gebruik ik vaak erfstukken of een bestaande trouwring, maar ook as van een overledene kan er in worden verwerkt, evenals haar of een vingerafdruk." Haar creativiteit kan ze eveneens kwijt in de eigen lijn sieraden die ze ontwikkelt.
Ook kan men in Munein terecht voor collecties die pas weer voor de feestdagen zijn uitgebreid van bijzondere merken zoals Bastian inverun, Breuning, Jeh Jewels en Audar en haar eigen merk Dupon sieraden.

Het werken met keramiek doet Dupon ook graag. De kunstenares geniet ervan om haar kennis te delen. "Er komen hier vaak mensen met drukke banen over de vloer. Dan is het heerlijk om eens even met je handen bezig te zijn. Je ziet ze helemaal relaxed weer naar huis gaan."
Nieuw is de workshop 'je eigen zilveren ring smeden' voor twee personen. Hierbij bespreek je je eigen ontwerp samen met de goudsmid en zet je dit om in het maken van een mooie zilveren ring.

Kijk voor meer informatie over sieraden op www.dupon-edelsmid.nl, kijk voor cursus en keramiekworkshops op www.keramiekatelierdupon.nl. Facebook: 'Keramiek atelier Geartsje Dupon' en 'Dupon Edelsmid & Juwelier' | 058-2562884 | 06-27077633 | De winkel is geopend van woensdag tot en met zaterdag.

Trouwringen gemaakt door Geartsje Dupon.