Directeur Anke Bijlsma in de Theaterkerk in Nes.
Directeur Anke Bijlsma in de Theaterkerk in Nes. Foto: Ingezonden

Theaterkerk Nes zorgt voor verbinding

NES - Het is alweer een jaar geleden dat de Theaterkerk Nes werd geopend. Directeur Anke Bijlsma kijkt met een positief gevoel terug op het eerste seizoen. "Het was intensief, maar onze missie om vooral ook een sociaal-maatschappelijk programma voor alle doelgroepen neer te zetten is geslaagd.''

Mensen die de Theaterkerk bezoeken vinden het allemaal prachtig. De kerkzaal is gerenoveerd en geschikt gemaakt voor theater. "Wat velen nog niet weten is dat deze kerk ook te huur is voor gezelschappen voor vergaderingen, presentaties, congressen, evenementen of teambuilding en bij gelegenheden zoals verjaardagen of trouwerijen'', vertelt Anke.

Het programma voor komend seizoen is ook weer divers. Net als vorig jaar zal Soli Deo Gloria uit Nes een bijzonder concert geven in aanloop naar kerst. Dit keer in samenwerking met het Popkoor van Opus 3 onder leiding van Ben Brunt en toneelspelers uit de regio. Maar ook aan ouderen wordt gedacht. Op 19 januari geeft auteur Anita Terpstra een lezing over haar boek 'Het huis vol', een indrukwekkend verhaal over het grote gezin in naoorlogs Friesland.

Voor volgend jaar - 4 januari - staat er ook een bijzondere première op het programma, namelijk een optreden van de Band of Bretelers. Verder is de agenda gevuld met een muzikale lezing door Aant Jelle Soepboer over de Vikingen en het Magna Frisia in samenwerking met de akoestische versie van Baldrs Draumar. Daarnaast is er een Twirre-bijeenkomst en een jubileumconcert van het fluitensemble van leerlingen van muziekschool Opus 3. Op 15 april is Ids de Beer lezing met Geert Mak en Roos Derks.