Kerstconcert met Kroegbaas en Freonen

LIOESSENS - In de Sint Petruskerk in Lioessens is 15 december een sfeervol kerstconcert met Kroegbaas en Freonen.

Het woord Inn verwijst naar In de Kerk maar ook naar Inn als Engels woord voor herberg, waar voor Jozef en Maria geen plaats was. Zang: Kroegbaas en Freonen; Jelle Auke Vrieswijk, Pytsje Wytsma, Jitse Grijpstra, Marjan Fennema. Met begeleiding van Lindert Wielsma, toetsen en Andrew Read, gitaar. Dit alles in samenwerking met Sjong de Heare uit Oosternijkerk onder leiding van dirigent Henry Pickée.

Inloop vanaf 15.30 uur, aanvang concert 16.00 uur. (koffie,thee, glühwein en wat lekkers voor eigen rekening). Voorverkoop kaarten á 5,00 euro via fojawagen@gmail.com, tel. 0519-321947.

Concert Burgerkoor

OOSTRUM - Op zondag 15 december om 15.30 uur is er in de Sint-Nicolaaskerk in Oostrum een concert van het 'Burgerkoor' uit Dokkum onder leiding van Willem Molenbuur. Hij geeft als accordeonist op zijn eigen wijze (bege)leiding aan dit vrouwenkoor. U kunt luisteren en meezingen met lichtvoetig meezing-programma met onder andere Golden Oldies, Russische- , Jiddische-, Afrikaanse-, Friese- en Kerstmuziek. Een muzikale act van een uur met gastzangers Bert Bakker, Jan Jongsma en Jan Keuning. Na afloop wordt u getrakteerd op Glühwein en Wafers. Bij de uitgang staat een collectebus voor de S.A.F.T. (Stichting Alde Fryske Tsjerken).