In de Doarpstsjerke van Metslawier worden overleden kinderen herdacht.
In de Doarpstsjerke van Metslawier worden overleden kinderen herdacht. Foto: Ingezonden

Wereldlichtjesdag in kerk Metslawier

METSLAWIER - Op Wereldlichtjesdag, de tweede zondag van december, worden wereldwijd om 19.00 uur kaarsjes aangestoken ter nagedachtenis aan kinderen die overleden zijn. Dit jaar wordt Wereldlichtjesdag voor het eerst gehouden in het sfeervolle kerkje van Metslawier, met dank aan de Stichting Doarpstsjerke Metslawier, aanvang 18.30 uur.

Met het lint van licht en liefde dat zich zo over de aarde verspreidt, worden alle kinderen die gemist worden, in liefde herdacht en herinnerd.

Iedereen die het verlies van een kind, jong of oud in zijn hart meedraagt is op zondag 8 december om 18.30 uur van harte uitgenodigd in de Doarpstsjerke van Metslawier. Het is niet van belang hoe oud het kind was of hoe lang het is geleden. Ook familieleden en andere mensen die zich verbonden voelen zijn welkom in de Doarpstsjerke. "Wij steken kaarsjes aan, noemen hun namen, er is ruimte voor een gedicht, stilte en muziek. Ook wordt het lied 'Precious Child' ten gehore gebracht.

"Wilt u dat de naam van uw kind wordt genoemd, dan kunt u dat op dat moment aan ons doorgeven. Als u graag een gedicht wilt voorlezen of andere persoonlijke bijdrage wilt leveren aan deze avond dan kan dat natuurlijk." Stuur dan een email naar
wereldlichtje@hotmail.com. Na afloop is er koffie, thee of limonade en een informeel samenzijn in het kerkje om gedachten en gevoelens te delen. De wereld wordt zo even wat lichter voor mensen die een kind hebben verloren en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet. "Wie de herdening niet kan of wil bijwonen, kan ook thuis om 19.00 uur een kaars branden."