Expositie Friese miniatuurkerkjes

METSLAWIER - Vanaf 30 november is er in het Mienskipshûs van de Doarpstsjerke in Metslawier een expositie van Friese miniatuur-kerkjes van lucifers. De kerkjes van lucifers zijn gemaakt door Frits Jansen (1926-2002). Hij was werkzaam in de zuivel. Als hobby werkte hij ruim 45 jaar aan zijn collectie, met name in de wintermaanden.

De collectie luciferkerken die de Stichting Alde Fryske Tsjerken na het overlijden van de heer Jansen geschonken heeft gekregen, heeft jarenlang in opslag gestaan. Een deel hiervan wordt tentoongesteld. Hiernaast krijgt u een voorproefje van de schilderijen-tentoonstelling 'Fryske Winters yn Mitselwier'. Deze tentoonstelling wordt gehouden van 11 januari tot en met 29 maart 2020. Zondag 8 december organiseert de familie Pilat een bijeenkomst in de tsjerke in het kader van Wereldlichtjesdag. Op deze dag worden om 19.00 uur over de hele wereld kaarsjes ter nagedachtenis aan overleden kinderen aangestoken. Ook familieleden van iemand die overleden is, zijn welkom. 18.30 uur inloop Doarpstsjerke Metslawier, start herdenking 18.45 uur

De weekeinden van 14 en 15 december en 21 en 22 december is de tsjerke volledig in kerstsfeer. U kunt er een gezellige middag doorbrengen. De luciferkerkjes en schilderijen zijn nog steeds te zien en er zijn kerstartikelen en kerststukjes te koop. Zondag 22 december om 19.30 uur wordt het jaar afgesloten met een kerstconcert verzorgd door Fryslân Brass. Van 30 november tot 22 december is de doarpstsjerke op zaterdag en zondag open van 13.30 tot 17.00 uur. De toegang is gratis, al stelt men een gift voor onderhoud van de tsjerke op prijs.