De Stuntpiet vloog over het water op een flyboard.
De Stuntpiet vloog over het water op een flyboard. Foto: Sjoukje Hofstede

Binnenkomst van Sinterklaas in Dokkum

DOKKUM - Zaterdagmiddag kwam Sinterklaas weer naar Dokkum toe, nadat hij met de trein Apeldoorn had bezocht. Sinterklaas kwam om 14.00 uur aan met zijn Pakjesboot '754' in het Grootdiep.

Samen met de Strooipieten, Stuntpieten, Kofferpieten, Fryske Pieten, Kokspieten, Acrobaatpieten en natuurlijk de Glutenvrije Piet maakten ze er op de pakjesboot al een groot feest van. Bovendien was de Pietenband er dit jaar ook weer bij. Spreekstal- en ceremoniemeester Hans Postma hield honderden kinderen, ouders en grootouders, warm tijdens het wachten op Sinterklaas.

De pakjesboot was in de verte nog niet te bekennen en daarom kwam er een speciale Stuntpiet over het water vliegen op een flyboard. Deze Stuntpiet zag vervolgens, na goed zoeken, dat de pakjesboot met Sinterklaas van de andere kant Dokkum binnen kwam varen. De Sint werd, nadat hij voet aan wal had gezet, op de kade welkom geheten door burgemeester Hayo Apotheker, kinderburgemeester Marije Adema en Annelies van der Meer (OVD). Vervolgens liep Sinterklaas, samen met de burgemeester en haar hele gevolg, over De Zijl naar het stadhuis om daar vanaf het balkon iedereen toe te spreken. De danspieten lieten daarna een fantastische Pietendans zien. Daarna ging de Sint in een vrolijke optocht door de binnenstad naar de Markt. Daar ging het feest natuurlijk nog even door.

Ook waren de Plaatjespieten mee naar Dokkum gekomen en zij hebben veel foto's gemaakt van mensen in de uitbundig versierde fotolijst. Enkele dagen na de intocht kun jij jouw foto gratis downloaden vanaf de facebookpagina van de intocht Dokkum.