Cursus 'Ruimte voor de Geest'

TERNAARD - In de maanden november en december biedt de Protestantse Gemeente in Ternaard drie cursusavonden aan over het thema 'Ruimte voor de Geest'. De avonden zijn een vervolg op de bijzondere gemeenteavond van 28 maart.

Ds. Jelle de Kok, predikant-toeruster binnen de Protestantse Kerk in Nederland verzorgt de avonden namens het Evangelisch Werkverband.

In de cursus wordt ingegaan op vragen als: Waarom is de Geest zo belangrijk voor de plaatselijke kerk? Wat zijn de belemmeringen voor de Geest in kerkstructuur en denken en wat zijn de uitdagingen om de Geest meer ruimte te geven? Hoe kunnen we de Geest meer ruimte geven in ons persoonlijk leven? Hoe kunnen we anderen daartoe stimuleren? Hoe kunnen we ons daar op voorbereiden? Hoe wil Gods Geest ons daarin leiden?

Ook ruimte voor persoonlijke vragen van deelnemers

Het is een combinatie van onderwijs en groepsgesprekken, maar er is ook ruimte voor persoonlijke vragen. De cursusavonden, op maandag 11 en 25 november en 9 december 2019, hebben een regionale functie en zijn voor iedereen toegankelijk.
De avonden beginnen om 19.30 uur en zijn in Dorpshuis Tunawerth, Aldbuorren 13, in Ternaard. In verband met de organisatie graag van tevoren aanmelden bij het emailadres: e.goodijk@knid.nl.