De entree van Korenslag gaat naar Namibië.
De entree van Korenslag gaat naar Namibië. Foto: Ingezonden

Korenslag met Vocal Group Stim

FRANEKER - Op 9 november is er in de Martinikerk in Franeker de vierde Friese Korenslag, een battle onder de vijf beste popkoren van Friesland. Deze vijf popkoren zingen elk vier nummers die door hen prachtig zijn bewerkt. Eén van de deelnemers is Vocal Group Stim uit Dokkum.

Een deskundige jury beoordeelt vervolgens wie zich het beste popkoor van Friesland mag noemen.

De presentatie wordt voor de vierde keer verzorgd door niemand minder dan Joey Hereman. De entourage en akoestiek is in de Martinikerk uitstekend.

De avond begint zaterdag 9 november om 19.30 uur. Er is geen voorverkoop. De deuren van de Martinikerk zijn geopend vanaf 18.45 uur. Kom dus niet te laat. Want de afgelopen edities zat de Martini vol. De entree is 10 euro per persoon en gaat volledig naar Stichting Beautiful Kidz Namibia (BKN), vertelt Neno van der Schaar. Hij is de organisator van de Friese Korenslag en bestuurslid van de stichting.

Stichting BKN is een relatief kleine christelijke organisatie die in de sloppenwijk en achterstandsgebieden van Namibië in hun drie eigen centra jonge kinderen opvangt door het aanbieden van onderwijs, kleding en eten.

In Namibië is aids/hiv helaas de oorzaak dat veel jonge kinderen hun ouder(s) moeten missen. Met financiële steun vanuit Nederland is er ook voor deze kinderen een mooie toekomst. Voor informatie meer over deze bijzondere stichting zie de website www.beautifulkidznamibia.nl.