Verhalenavond in Oostrum

OOSTRUM - In Oostrum is op vrijdag 15 november de verhalenavond 'Als stenen konden spreken',

Heel Friesland ontmoet elkaar in winterwarme sfeer om verhalen te vertellen en te beluisteren. Twee vertellers gaan in drie rondes hun verhalen vertellen.Titel: Van Mellemastate tot Jelle van der Zwaag, verteld door: Meine Wienia, agrarisch ondernemer te Oostrum. Hij neemt bezoekers mee via karakteristieke figuren van oud-Oostrum naar mensen van nu.

Titel: Het schip op de kerk van een boerendorp, verteld door: Bernard Keizer, emeritus predikant te Oostrum Zijn insteek zal zijn de Oostrumer kerk(mensen) met een lijntje naar oud-Oostrum. Beide sprekers vertellen vanuit historisch perspectief. Er zijn drie rondes: om 19.00, 20.00 en 21.00 uur staat de koffie/thee klaar rondom de kachel in de Sint-Nicolaaskerk in Oostrum. Het bestuur van Alde Fryske Tsjerken Oostrum-Jouswier verheugt zich op de komst van bezoekers.Voor vragen kunt u mailen naar: hellemaborsje@hetnet.nl.

Buurtkamer

DOKKUM - In de Westereen, Dokkum, Kollum en Burgum is er een Buurtkamer. Een plek voor iedereen. Gezellig onder de mensen een kopje koffie/thee en bij interesse deelnemen aan een activiteit. In de Buurtkamer gaat het om contact met de ander, ergens bij horen, een plek hebben waar je naartoe kunt, waar je meedoet met anderen. Ook nieuwsgierig?
Kijk voor meer informatie op: www.debuurtkamer.com of bel/whatsapp 06-39738222.