Open snertrit Jister Brommer Club in EE

EE - Op 9 november organiseert de Jister Brommer Club uit Ee (JBC) in samenwerking met eetcafé 'De Boerkes' voor de dertiende keer traditiegetrouw de open snerttoerrit voor oldtimerbrommers.

De start is om 13.30 u bij eetcafé 'De Boerkes', de inschrijving begint om 12.45 uur en de inleg bedraagt 7.50 euro per persoon, dat is voor een bakje koffie of thee met cake vooraf en voor de bekende 'de Beuker'-snert na de rit. Tevens ontvangt men bij de inschrijving een vaantje als aandenken voor de deelname. De tocht is rond de zestig kilometer lang en leidt de deelnemers langs de mooiste weggetjes van de kleistreek en door de Friese wouden, halverwege hebben ze een korte pauze om de lichaamstemperatuur weer enigszins op peil te brengen. Ze hopen rond 16.30 uur weer terug in Ee te komen. Er is evenals in voorgaande jaren weer een bezemwagen voor eventuele pechgevallen.

Sing-in Ternaard

TERNAARD - In Ternaard is zondag 17 november een sing-in en samenzang met Christelijk Mannenkoor Pro Rege. Dirigent is Jan Hibma en Anja Heikamp-Kommerie bespeelt het orgel in de Grutte Tsjerke in Ternaard om 19.30 uur. Het koor zoekt versterking. Mannen die het aandurven mee te zingen worden verwacht op de open repetitie om mee te oefenen. Deze repetitie is woensdag 13 november van 20.00 tot 22.00 uur in Gebouw 'De Ontmoeting' van de Baptisten Gemeente, Stationsweg 45A in Dokkum. Zondagavond 17 november is het zangdebuut bij de sing-in.