'Riemck' komt (weer) naar Metslawier

METSLAWIER - Volgend jaar september zal in Metslawier voor de vierde keer een 'iepenloftspul' plaatsvinden. Van 16 tot en met 19 september zal het stuk 'Riemck van Ropta' opgevoerd worden. Binnenkort zijn er al diverse activiteiten.

Zaterdag 9 november is er een presentatie van het stuk, inclusief de publicatie van de Friestalige tekst in boekvorm. Het is geschreven door Baukje van Hijum. Het geslacht Ropta had macht, geld en aanzien, niet alleen in Metslawier, maar in heel Oostdongeradeel. Het verhaal gaat niet zo zeer over vader Worp, maar meer over zijn dochter Riemck, die het aandurfde om tegen haar vader in te gaan en trouw te blijven aan haar hart en geweten.

Het stuk zal worden geregisseerd door Atsje Lettinga uit Buitenpost. Spelers en figuranten die willen meespelen, worden uitgenodigd om naar de auditie-avonden te komen op dinsdag 26 november en dinsdag 3 december in zorgcentrum de Skûle.
Alle belangstellenden kunnen kiezen uit één van beide avonden. Aanmelden kan via e-mail: f.meindersma@knid.nl. Beide avonden is de inloop om 19.30 uur en de aanvang 20.00 uur.

In samenwerking met Stichting Monumentenbehoud Dongeradeel zal op zaterdagochtend 9 november het startsein worden gegeven van 'Riemck van Ropta', met een boekpresentatie in de oude molen van Ropta. 'Riemck' wordt ook voorgelezen op de 'ferhalejûn fan Fryslân', zaterdag 15 november, in de oude molen van Ropta, 19.30 uur en om 20.00 uur. Verteller is Harm Geerligs uit Dokkum.