Annejet van der Zijl in bieb Dokkum

DOKKUM - Woensdag 30 oktober (vandaag) komt schrijfster Annejet van der Zijl een kopje koffie met bezoekers drinken in de Bibliotheek van Dokkum.

Op deze avond gaan deelnemers en schrijfster met elkaar in gesprek en kunt u haar bijvoorbeeld vragen over hoe ze haar onderzoek doet, wat haar schrijfproces is of hoe ze bij het onderwerp van het boek komt.

Literaire prijzen voor schrijfster

Het is vooral een gezellige, ongedwongen avond, waarbij vragen vanuit het publiek centraal staan. Annejet van der Zijl is schrijfster en auteur van bestsellers als Sonny Boy, de Amerikaanse prinses en Bernhard. Ze schreef tot dusver zes non-fictieboeken en (samen met Jo Simons) één fictieboek, die allemaal bestsellers werden. Voor haar totale oeuvre ontving ze onder andere de Gouden Ganzenveer en de Amsterdamprijs voor de Kunst.

Annejet studeerde kunstgeschiedenis en massacommunicatie in Amsterdam en International Journalism in Londen. Daarna werkte ze een aantal jaren in de journalistiek, onder andere als misdaadverslaggeefster.

Annejet van der Zijl komt op woensdag 30 oktober vanaf 19.30 uur naar Bibliotheek Dokkum. Kaarten voor deze avond kosten
€ 7,50 voor leden en € 12,50 voor niet-leden.

Kaartjes zijn verkrijgbaar in de Bibliotheek of via ontdekdebieb.nl.