Kinderboerderij Anna Zijlstra Hoeve kreeg een cheque van 
Lionsclub Dokkum.
Kinderboerderij Anna Zijlstra Hoeve kreeg een cheque van Lionsclub Dokkum. Foto: Ingezonden

Kinderboerderij open: cheque Lionsclub

DOKKUM - Woensdagmorgen 23 oktober werd kinderboerderij Anna Zijlstra Hoeve in Dokkum officieel geopend. Van de Lionsclub Dokkum Noordoost Friesland kreeg de organisatie een cheque van € 2000,- overhandigd, een deel van de opbrengst van de Badeendjesrace die op Koningsdag werd gehouden.

Van het geld worden door Maaskant Tuin&Design bomen en struiken op het terrein geplant om meer schaduw te creëren. Het hoofdgebouw is inmiddels vernieuwd en werd officieel geopend. Tegelijkertijd was er een open dag, waarop allerlei leuke activiteiten voor kinderen te doen waren.

Hoofdgebouw verbouwd

Het hoofdgebouw van kinderboerderij Anna Zijlstra Hoeve is het afgelopen half jaar verbouwd. De binnenruimte is groter geworden, waardoor er ook bij slecht weer voldoende mogelijkheden zijn.

Bovendien kan de kinderboerderij nu ook grotere groepen ontvangen. Er is een ruim horecagedeelte, een speelruimte voor kinderen en de 18 cliënten van Wil hebben hun eigen werkplek.

Door de grote ramen in het gebouw hebben de ouders/verzorgers voldoende zicht op de kinderen. "Ook voor ons als begeleiders is dit makkelijk, zo kunnen wij onze cliënten, die buiten werkzaamheden verrichten, in de gaten houden", aldus Jannette Draaisma-van Wijk, bedrijfscoördinator van Wil.

Werken en recreëren

De verschillende ruimtes staan met elkaar in verbinding, zodat cliënten en bezoekers naast elkaar kunnen werken en recreëren.