Gemengd koor Sweet Sixties in Wetsens

WETSENS - Het gemengd koor Sweet Sixties treedt op 26 oktober om 20.00 uur op in het Sint Vituskerkje van Wetsens.

Dirigente Marijke Rodenburg neemt afscheid van gemengd koor Sweet Sixties. Negen jaar geleden werd het koor Sweet Sixties opgericht en sinds die tijd heeft Marijke Rodenburg op haar geheel eigen wijze het koor geleid. De groep is hecht; lief en leed wordt met elkaar gedeeld. Tegelijkertijd wordt er enthousiast gewerkt aan zuiverheid, klankkleur en uitspraak. Muziek kan je raken, zowel zingend en spelend als luisterend.

Onlangs heeft Marijke besloten het stokje over te dragen aan dirigent Feike van der Zee uit Lioessens. Hoewel afscheid nemen altijd pijn doet als je als groep zoveel met elkaar meegemaakt hebt, voelde zij dat het toch tijd werd voor nieuwe energie. Voor haarzelf liggen er elders in Friesland nieuwe uitdagingen op koorgebied te wachten. De koorleden van Sweet Sixties zijn erg blij dat ze toch verder kunnen met een nieuwe dirigent. Het wordt dus een afscheidsconcert; voor de laatste keer staat Marijke voor het koor. De begeleiding is in handen van Ronald de Haan op gitaar.

Er is een mooi programma samengesteld, met diverse soorten songs, voor elk wat wils. Natuurlijk zijn er meezingmomenten, zoals dat hoort bij optredens van Sweet Sixties. Het belooft een gezellige en aanstekelijke avond te worden. Er is een pauze waarin voor koffie en thee gezorgd wordt.

Entree: vrije toegang (bij de uitgang is er een collecte om de kosten te dekken).