De organisatoren Afke Kramer-Atsma (links) en  Liesbeth Sijtsma (rechts) met in het midden de voorzitter van Stichting Terp Hegebeintum, Rits van der Ploeg.
De organisatoren Afke Kramer-Atsma (links) en Liesbeth Sijtsma (rechts) met in het midden de voorzitter van Stichting Terp Hegebeintum, Rits van der Ploeg. Foto: Actief Media

In Hegebeintum najaarsfair van Winkeltjesroute

NO-FRIESLAND - Zondag 13 oktober houdt de Noord-Friese Winkeltjesroute een najaarsfair in het bezoekerscentrum van Terp Hegebeintum. Dit keer hoeven de klanten niet half Friesland te doorkruizen om de winkeltjes te bezoeken; de winkeliers staan voor de gelegenheid samen in het bezoekerscentrum bij de hoogste terp van Nederland.

De ondernemers van de Noord-Friese Winkeltjesroute toveren het bezoekerscentrum om tot een gezellige markthal, waar werkelijk van alles te koop is. Het aanbod zal een afspiegeling zijn van wat de winkeliers en atelierhouders verkopen in hun winkels. Te denken valt aan woonaccessoires, kleding, aardewerk en brocante, glasmozaïek en sieraden, bedrukt linnen en kaarsen.

Gratis toegang van
12.00 tot 17.00 uur

Naast de mogelijkheid om lekker te komen winkelen, is er de mogelijkheid om tegen betaling de kerk te bezoeken of een kopje koffie 'met iets erbij' te nemen. De najaarsfair is gratis toegankelijk tussen 12.00 tot 17.00 uur.

De Terp van Hegebeintum is de hoogste terp langs de Friese Waddenkust, met een hoogte van negen meter boven de zeespiegel. Op de terp pronkt een prachtig twaalfde eeuws Romaans kerkje dat de moeite van een bezoek waard is. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar in het bezoekerscentrum. Voor slechts € 3,50 per persoon krijgt de bezoeker een rondleiding over de terp en door de kerk, waarbij op luchtige en amusante wijze verteld wordt over het wel en wee van de adellijke bevolking, die eeuwen geleden op en om de terp woonde.

De najaarsfair in Hegebeintum is een samenwerkingsverband tussen Bezoekerscentrum Hegebeintum en de Noord-Friese Winkeltjesroute.

De winkeltjesroute zelf is op zondag 13 oktober niet geopend. Voor het laatste nieuws en recente openingstijden van de winkels op de route is de site www.noordfriesewinkeltjesroute.nl een aanrader.